22 Şubat 2012 Çarşamba

Atölye ¾ "Deniz" Konulu Video Art Atölye Çalışması


Atölye ¾




La La La İnsan Adımları Sergisine Paralel Gençler için Video Yapım Atölyesi
İstanbul Modern Sanat Müzesi’nin La La La İnsan Adımları sergisine paralel olarak düzenlediği Atölye ¾’te 13-18 yaş arası gençler, “deniz” kavramıyla ilgili merak ettikleri dört sorunun yanıtını videolar üreterek arıyor. 17 Mart 2012 ve 14 Nisan 2012 tarihlerinde 13.00 – 16.00 saatleri arasında, 15’er gencin katılımıyla düzenlenen Atölye ¾, sanatçı Ethem Özgüven’in yönetiminde gerçekleştiriliyor.
Deniz kirliliği, deniz trafiği, deniz hayvanları ve bitkileri, denizde yaşayan canlı türlerinin yok olması gibi denizle ilgili konularda dörder farklı soru üreten gençler, sorularının yanıtlarını atölye çalışmasına katılmadan önce aramaya başlıyor. Atölye çalışmasının öncesinde başlayan bu sorgulama ve araştırma sürecinde gençlerden, tıpkı bir belgesel yönetmeni gibi konularıyla ilgili fotoğraflar ve hareketli görüntüler üretmeleri isteniyor.
Atölye ¾’te gençler, ürettikleri dörder soru ile sorgulama ve araştırma süreçlerinde çektikleri fotoğraf ve hareketli görüntüleri birbirleriyle ve sanatçı Ethem Özgüven’le paylaşıyorlar. Fotoğraflar ve hareketli görüntüler, yaratıcı sloganlarla bir araya gelerek üç farklı video çalışmasına taşınıyor. Gençler bu videoları Ethem Özgüven’in yönetiminde, beşer kişilik ekipler oluşturarak tamamlıyor.
Atölye ¾‘te üretilen video çalışmaları, gençlerin oluşturdukları dörder soruyu ve atölye çalışmasında ekip arkadaşlarıyla bu sorulara buldukları yanıtları, eleştirilerini ve daha birçok yaratıcı fikri görselleştiriyor. Böylece yaşamımızda var olan herhangi bir konuya dair bireysel yaklaşımlarını, düşüncelerini, öneri ve eleştirilerini ifade etme fırsatını yakalarken, Ethem Özgüven’in yönetiminde video yapım süreçleri ile tanışıyorlar.
Atölye ¾ videoları, İstanbul Modern’in www.istanbulmodern.org adresinden ve Facebook gibi sosyal paylaşım mecralarından 20 Mart – 20 Mayıs 2012 boyunca izlenebiliyor. Yayın ve sergileme hakkıİstanbul Modern’e ait olan Atölye ¾ videoları, yayın ve sergileme süresince videoları üreten atölye katılımcılarının adlarıyla tanıtılıyor.
Bu atölye çalışmasına katılmak için gençlerin aşağıdaki başvuru adımlarını izlemesi gerekiyor. İlk 15 başvuru sahibinin 17 Mart 2012 tarihli, ikinci 15 başvuru sahibinin 14 Nisan 2012 tarihli Atölye ¾’e  katılımı, Eğitim Bölümü tarafından başvuru sahibine gönderilen bir e-posta ile onaylanacaktır.

BAŞVURU
Başvuru formunun doldurulması ve 5 fotoğraf ya da hareketli görüntünün aşağıda belirtilen özelliklere uygun olarak yüklenmesi (dijital dosya).
Dijital Dosyanın İçeriğinde Yer Alan Fotoğraf ve Hareketli Görüntülerin Formatları
Dijital dosya, atölyeye katılmak isteyen gençlerin sorgulama ve araştırma süreçlerinde çektikleri fotoğraf ve hareketli görüntülerden oluşmalıdır.
Dosya formatı: JPEG, PDF, AVI, MPEG, WMV, MOV, 3GP, MP4, M4V

ETHEM ÖZGÜVEN
1962 doğumlu video sanatçısı Ethem Özgüven, Akademi İstanbul,  Beykent Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Viyana Gazetecilik Enstütüsü, Yıldız Üniversitesi ve Bilgi Üniversitesi’nde dersler verdi. Antalya Altın Portakal Vakfı, Şizofreni Dostları Derneği, Vehbi Koç Vakfı, Kas Hastalıkları Derneği, Mayın Karşıtı Platform, Barışa Rock, Şizofreni Dostları Derneği gibi kurum ve derneklerle projeler gerçekleştirdi. Bir çok festival ve ülkede gösterilen kısa, deneysel, belgesel filmler çekti.  “Uluslararası Fima Video Atölyeleri” , “Ulusal Çevre Senaryo Ödülleri”, “Antalya Altın Portakal Uluslararası Kısa Film Video Festivali” kurucu ve yönetmenliğini üstlendi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder